تکنیک هایی برای فروش موفق قسمت دوم
در قسمت قبلی مقاله با سه مورد از مواردی آشنا شدیم که تکنیک های اساسی به منظور رسیدن به موفقیت در فروش هدفمند بود. در بخش دوم مقاله قصد داریم تا چهار تکنیک دیگر را به شما آموزش دهیم. این تکنیک ها در واقع مکمل و ادامه دهنده تکنیک های قبلی هستند که باعث میشوند شما در نهایت بتوانید فروش موفقیت آمیزتری نسبت به شرایط عادی خود داشته باشید. البته نحوه استفاده شما از این تکنیک ها نیز در میزان موفقیت شما بسیار موثر خواهد بود. در ادامه مطلب میتوانید چند تکنیک موثر بعدی را به همراه توضیحات مشاهده نمائید.
ممکن است ابتدا بخواهید قسمت اول مقاله را مطالعه نمائید : تکنیک هایی برای فروش موفق (1)
در بخش قبلی مقاله یاد گرفتیم که چگونه وقت خود را به طور موثرتری به مشتریان احتمالی بهتر تخصیص دهیم ، سپس با ایجاد رابطه ای صمیمی و اعتماد سازی بهتر بتوانیم ارتباطی خوب با مشتری برقرار نماییم و در تکنیک سوم با این مسئله آشنا شدیم که نیازهای واقعی مشتری را تشخیص دهیم. پس تا به اینجا ما موفق شده ایم در ابتدا مشتریانی که شانس بیشتری برای تبدیل شدن به مشتری واقعی را دارند شناسایی کنیم ، اعتماد آنها را جلب نمائیم و نیازهای آنها را بشناسیم. حال پس از اینکه نیازهای مشتری را تشخیص دادیم نیاز به تکنیک های دیگری داریم تا در نهایت به موفقیت در فروش برسیم.
تکنیک چهارم : ارائه راه حل های مناسب
پس از تشخیص نیازهای واقعی مشتری ، وقت آن است که با ارائه راه حل هایی کاربردی و مفید به این نیازها پاسخ دهید. راه حل هایی که شما ارائه خواهید کرد تاثیر بسیار زیادی در تصمیم گیری مشتری خواهد داشت زیرا هرقدر راه حل های شما حرفه ای و بهینه تر باشد ، مشتری احساس رضایت بیشتری خواهد کرد. سعی کنید راه حلی که ارائه میکنید درعین سادگی ، تمامی موارد را شامل شده و به طور صد در صدی رفع نیاز را انجام دهد. گاها افراد سعی میکنند با پیچیده کردن راه حل به مشتری نشان دهند که چقدر کار سخت و مشکل است ، اما شما سعی کنید حتی اگر کار واقعا سخت و مشکل بود، راه حل خود را به شکلی بیان کنید که از نظر مشتری حل آن برای شما ساده به نظر برسد. این مسئله میتواند با تجربه بودن و متخصص بودن شما را برای مشتری اثبات نماید. در صورت بزرگنمایی و رفتارهایی از این قبیل ، ممکن است مشتری فکر کند که شما از پس اینکار بر نخواهید آمد و این مسئله به اعتبار شما آسیب خواهد رساند.
تکنیک پنجم : شنیدن سوالات مجدد و پاسخگویی صحیح
زمانی که شما راه حل های خود را به مشتری ارائه میدهید ، گاها ممکن است با همین توضیحات مشتری کاملا قانع شود و به شما بگوید که این همه چیزی است که میخواهد. در چنین شرایطی نیاز نیست کار خاصی انجام بدهید ، اما در بیشتر مواقع ممکن است شنیدن صحبت های شما باعث ایجاد سوال و یا حتی ایده های جدیدی در ذهن مشتری شود . در چنین شرایطی شما ابتدا میبایست با دقت زیاد به صحبت های طرف مقابل گوش دهید. پس از شنیدن تمامی نظرات مشتری ، نیاز به تحلیل و بررسی موارد مطرح شده جدید میباشد. پس از اینکه این موارد را تجزیه و تحلیل کردید ، مجددا وقت آن است که به این سوالات و یا ایده ها و هر صحبت دیگری واکنشی صحیح داشته باشید. شما میبایست مجددا راه حل های صحیح ارائه کنید و بتوانید ذهن مشتری را به نحوی آماده کنید که از انتخاب شما مطمئن شود و با خود بگوید این شرکت و یا این شخص همان شخص یا شرکتی است که من بدنبال آن هستم.
تکنیک ششم : نهایی کردن فروش کالا و یا خدمات به مشتری احتمالی
تا به اینجای کار شما ذهن مشتری را آماده خرید کرده اید ، اما هنوز او را تبدیل به مشتری نهایی که اقدام به خرید میکند ، نکرده اید. در بسیاری از موارد افراد منتظر میمانند تا مشتری خود اقدام به خرید نماید درحالی که چنین مسئله ای کمتر اتفاق میفتد و این شما هستید که باید نهایی کردن خرید را وظیفه خود بدانید و برای آن تلاش کنید. ممکن است مشتری احتمالی شما به محصول و یا خدمات شما نیاز کافی را داشته باشد ، علاقه به انتخاب شما را نیز داشته باشد ، آیا این باید باعث شود که شما منتظر بمانید تا مشتری خودش اقدام به خرید کند ؟ خیر
به یکباره موضوع خرید را مطرح نکنید. سعی کنید ابتدا سوالی بپرسید مثلا : آیا هنوز نکته ای هست که بخواهید درباره آن صحبت کنیم ؟
اگر پاسخ این باشد که هنوز چیزی هست ، وظیفه شما مشخص است. اما اگر پاسخی که شنیدین این بود : خیر درباره همه چیز صحبت کردیم. حال میتوانید شخص را دعوت به خرید کنید ، مثلا بگویید : پس تمایل به خرید دارید ؟ یا بگویید : آیا تمایل دارید این خدمات را امتحان نمایید؟
اگر درمراحل قبل توانسته باشید اعتماد طرف مقابل را جلب کرده و تمامی نیازهای او را درک کرده باشید ، و از طرفی توانسته باشید شرایطی را برای او تدارک ببینید که واقعا احساس سود کردن از همکاری با شما را داشته باشد ، پس از دعوت به خرید شانس زیادی خواهید داشت تا فروش شما قطعی شود.
تکنیک هفتم : مشتری مداری و خدمات پس از فروش
مهمترین مسئله زمانی اتفاقی می افتد که شما کالا یا خدماتی را به مشتری خود فروخته اید. حال زمان آن است که خدمات پس از فروش خود را به بهترین شکل ارائه دهید تا مشتری از شما رضایتمندی کامل را داشته باشد. اگر برخورد شما با مشتریانی که از شما خرید کرده اند خوب باشد ، باید بدانید که شانس خود را برای فروش موفق افزایش داده اید زیرا همواره هستند افرادی که در نزدیکی مشتری شما بوده و آنها نیز میتوانند به مشتریان واقعی شما تبدیل شوند. اگر فقط پنج و یا ده درصد از افرادی که با مشتری شما در ارتباط هستند نیاز به کالا و یا خدمات شما داشته باشند ، شانس شما برای فروش به این افراد بستگی به خدمات پس از فروش و رفتار شما با مشتری فعلی خود دارد. هرقدر ارتباط بهتری با مشتری داشته باشید و پس از فروش هم با مشتری خود در ارتباط باشید ، شانس بیشتری خواهید داشت زیرا با اینکار هم رابطه خود با مشتری را حفظ کرده اید ، هم بازاریابی غیرمستقیم انجام داده اید. بازاریابی غیرمستقیمی که میتواند گاها حتی از بازاریابی مستقیم شما نیز موثرتر واقع شود.
تمامی این تکنیک ها به شما کمک میکنند که ابتدا فروش موفق تری را تجربه کنید و در مرحله بعد روابط موثری با مشتریان خود داشته باشید.