متاورس نامی است که این روزها به گوش همه ما آشناست.اکثر افراد اطلاعات گنگی از این گام جدید غول های تکنولوژی برای ادامه مسیر پیشرفت در دنیای مجازی دارند.در ادامه این مقاله به طور کامل از تاریخچه لغوی تا جزئیات ریز این جهان مجازی و برنامه هایی که در آینده دنبال میکند گفته خواهد شد.پس همسفر ما در قطار آشنایی با دنیای متاورس باشید و از برنامه غول های تکنولوژی برای توسعه این پدیده جدید با خبر باشید.
معنای لغوی و تاریخچه متاورس
نیل استیونسن (Neal Stephenson) نویسنده آمریکایی در 1992 کتابی با نام سقوط برف (Snow Crash) منتشر کرد.این کتاب که یکی از 1000 رمان برتر تاریخ مجله TIME در زبان انگلیسی است مضمونی علمی – تخیلی دارد.این کتاب در دسته بندی کتاب هایی قرار دارد که جهانی را در آینده به تصویر میکشد و در این خانواده جایگاه ویژه ای هم دارد.در این کتاب بود که برای اولین بار اصطلاحات متاورس و آواتار استفاده شد.پس میتوان نیل استیونسن را خالق ایده جهان مجازی متاورس و آواتارهای انسانی نامید.
آشنایی با متاورس
برای بسیاری از افراد اینروزها صحبت در مورد متاورس و دنیای آن به قدری عجیب است که در سال 1970 میلادی در مورد اینترنت و قابلیت های امروزی آن با مردم صحبت می کردید.اما برای نجات پیدا کردن از سردرگمی و پیچیدگی معنای این پدیده که البته با روند پیشرفت و توسعه زندگی دیجیتالی و هوشمند چیز عجیبی هم نیست, به توضیح یک مثال میپردازیم.در ذهن خود کلمه متاورس را با کلمه فضای مجازی که برای همه ما شناخته شده است جایگزین کنید.در واقع قصد ما از این مثال این است که شما متوجه شوید که متاورس دست آورد جدیدی در حوزه تکنولوژی و دنیای IT نیست. بلکه تغییری عظیم در نحوه تعامل ما با فناوری و اینترنت است.
متاورس شامل چه چیزی میشود؟
به طور کلی فناوری که متاورس را شامل میشود عبارت است از واقعیت مجازی, اما تفاوت اصلی و ویژگی مهم این واقعیت مجازی پایدار بودن آن در زمانی که شما در آن آنلاین نیستید است.از سوی دیگر با ورود غول های تکنولوژی و برندهای بزرگ مختلف به این حوزه در قدم های بعدی شاهد ترکیب دنیای فیزیکی و مجازی با هم خواهیم بود.حتی در آینده ای نه چندان دور احنمالا نیازی به VR یا AR برای ورود به این دنیا نخواهید داشت و میتوانید با استفاده از یک گوشی یا کامپیوتر به راحتی به این جهان دسترسی داشته باشید. اگر بخواهید تصوری از این موضوع داشته باشید میتوانید به بازی FORTNITE مراجعه کنید تا شاید کمی با این فضا آشنا شوید.
آیا متاورس واقعا پدیده ای جدید است یا یک دنیای بازی دیگر؟
با خواندن توضیحات بالا شاید به نظر بیاید که متاورس هم مانند بازی World of Warcraft یا FORTNITE است.زیرا در این دو بازی هم شما میتوانید آواتار شخصی خود را بسازید و در آن خرید و فروش و تعامل داشته باشید. یا حتی آن را با هدست OCULUS مقایسه کنید که با خرید آن میتوانید در خانه مجازی خود زندگی کنید.
اما جواب سوال بالا, هم بله است و هم خیر! گفتن اینکه این بازی ها همان متاورس است مانند این است که بگوییم گوگل اینترنت است! محدوده فعالیت متاورس بسیار گسترده تر از بازی های کامپیوتری است.در واقع درست این است که بگوییم گوگل به عنوان یکی از شرکت های بزرگ حوزه IT و تکنولوژی بخش هایی از اینترنت را میسازد.بخش هایی مانند مراکز دیتای فیزیکی و خدمات متفاوت دیگر.پس میتوان گفت که کمپانی Epic Games به عنوان خالق FORTNITE در حال ساخت بخش هایی از دنیای متاورس است. البته شرکت های بزرگ دیگری هم وارد این صحنه شده اند که این خود گواه این موضوع است که متاورس به دنیای یک بازی ختم نخواهد شد و دنیای عظیم با خدمات متنوع را شاهد خواهیم بود.شرکت های بزرگی مثل مایکروسافت – متا (فیسبوک قدیم) – انویدیا – یونیتی – روبلکس همگی در حال تهیه زیرساخت های مناسب برای توسعه متاورس در صنعت خود هستند.
در هر صورت باید منتظر ماند تا این موضوع به پختگی رسیده و بعد در مورد کلیات, مزایا و معایب آن صحبت کرد.پیشنهاد ما به شما این است که اخبار این روزها را در زمینه متاورس پیگیری کنید و به صورت کلی با این موضوع آشنا شوید تا بتوانید در آینده با آن راحت تر ارتباط برقرار کنید و از امکانات آن استفاده کنید.
4 پاسخ
جالب بود مرسی از مقاله مفیدتون
متوجه نشدم بیشتر توضیح داده بشه بهتره
جالب بود تشکر
چه جالب من فقط فکر میکردم یه بازیه