ایندکس نشدن صفحه اصلی سایت در گوگل
عدم ایندکس شدن صفحات اصلی وب سایت
یکی از مشکلات شایع در بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو)، ایندکس نشدن صفحه اصلی سایت در گوگل می باشد. شاید برایتان سوال شده باشد که بعد از انتشار مقالات روی سایت چرا صفحات سایت ایندکس نمی شوند؟! به نظر شما علت عدم نمایش صفحات سایتتان در گوگل چیست؟ شما می توانید برای بررسی دقیق علت این موضوع به صفحه ی سرچ کنسول سایتتان وارد شوید و از منوی کناری وارد گزینه ی coverage شوید،
در این بخش شما تمام خطاها و گزارشاتی که مرتبط با بخش عدم ایندکس شدن سایت است، مواجه می شوید. مدت زمان ایندکس شدن سایت به خیلی از عوامل بستگی داره، پس در ادامه ی مقاله همراه تیم لرنو وب باشید تا با علت عدم ایندکس سایت خود آشنا شوید.
بهترین راه برای تشخیص علت عدم ایندکس صفحه اصلی سایت
برای این منظور ایتدا وارد سرچ کنسول سایتتان شوید و سپس مانند تصویر زیر روی URL Inspection کلیک کنید.
سپس در بالای صفحه url صفحه ی مورد نظر خود که ایندکس نشده است را وارد کنید؛ مطابق تصویر زیر:
بعد از آن، در صفحه ی باز شده؛ در قسمت بالا سمت راست همانند شکل زیر روی گزینه ی TEST LIVE URL کلیک کنید.
در این قسمت هر مشکلی که باعث ایندکس نشدن صفحه ی اصلی سایت شما باشد را به شما نمایش می دهد؛ و با استفاده از این گزینه ی گوگل سرچ کنسول می توانید به حل مشکل ایندکس سایت خود بپردازید.
برخی از علت هایی که می توانند باعث عدم ایندکس شدن صفحات سایت شوند عبارتند از:
درج محتوای تکراری در سایت
اگر محتوای صفحات شما به صورت کامل یا بخشی با صفحات دیگری در وب سایت شما یا سایت های دیگر تکراری باشد، موتورهای جستجو ممکن است تصمیم بگیرند که صفحه شما را ایندکس نکنند. پس بهتر است در تولید محتوای سایتتان دقت کنید، که محتوای هیچ بخشی از سایتتان را از سایت دیگر کپی نکرده باشید؛ دلیل بالا نیامدن سایت در گوگل می تواند همین موضوع باشد، پس اگر نیاز به تولید محتوا داشتید بهتر است مقالات سایت های دیگر را بازنویسی کنید و از زبان خودتان منتشر کنید.
اشکالات فنی
اگر صفحه شما اشکالات فنی داشته باشد، مانند خطاهای 404، خطاهای سرور و غیره، موتورهای جستجو ممکن است صفحه شما را ایندکس نکنند.
خطای DNS:
dns مخفف عبارت (domain name system) به معنا و مرتبط به سیستم نام دامنه است، dns یکی از مهم ترین خطاهایی است که شما با آن مواجه شوید. خب حالا خطای dns دقیقا په بلایی سر سئو میاره؟ در اولین قدم باعث میشه که ربات های گوگل به دلیل مشکل dns timeout و dns lookup نمی تواند به دامنه ی شما متصل شود. اگر شما با چنین مشکلی مواجه شدید حتما با پشتیبانی شرکت هاستینگ خود در ارتباط باشید و به پشتیبانی برای رفع مشکل dns پیام دهید. بهتر است خطاهای مرتبط به dns را به پشتیبانی شرکت هاستتان بسپارید، و تنظیمات dns را تغییر ندهید.
استفاده ی بیش از حد از فلش
استفاده از فلش در وب سایت ها می تواند باعث عدم ایندکس شدن صفحات شما توسط موتورهای جستجو شود. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است از HTML و CSS استفاده کنید. و از گذاشتن بیش از حد فلش در سایت خودداری کنید.
عدم دسترسی به صفحه access denied
وقتی شما با خطای عدم دسترسی اگر صفحه شما از دسترسی عمومی برای موتورهای جستجو محدود باشد، دیگر موتورهای جستجو نمی توانند آن را ایندکس کنند. به عنوان مثال، اگر شما از روش هایی مانند استفاده از فرم ها، رمزنگاری یا روش های دیگر برای دسترسی به صفحه استفاده کرده باشید، موتورهای جستجو نمی توانند به آن دسترسی پیدا کنند.
تاخیر در بارگیری صفحه
اگر صفحه شما بسیار طولانی است و یا بارگیری آن بسیار طول می کشد، موتورهای جستجو ممکن است تصمیم بگیرند صفحه شما را ایندکس نکنند. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است از روش های بهینه سازی بارگیری صفحه استفاده کنید، مانند بهینه سازی تصاویر و کاهش اندازه فایل های CSS و JavaScript و بهینه سازی تصاویر را شما می توانید با استفاده از سایت tinyjpg انجام دهید که کاملا برای سئو مناسب است و رابط کاربری بسیار ساده ایی دارد.
برچسب های ربات:
اگر شما برچسب های ربات را به درستی تنظیم نکرده باشید، موتورهای جستجو ممکن است به صورت اشتباهی به عنوان یک صفحه از وب سایت شما را ایندکس نکنند. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است برچسب های ربات را به درستی تنظیم کنید. یک فایل robot.txt به موتور های جستجو می گوید چه چیزی را باید بررسی کنند، پس مراقب باشید که بر چسب های سایت را به درستی تنظیم کرده باشید.
سایت دچار مشکلات امنیتی باشد:
امنیت سایت یکی از موارد حیاتی در سئو و رتبه بندی سایت در موتور های جستجو می باشد. اگر سایت شما دچار مشکلات امنیتی باشد، مانند هک شدن یا حملات مخرب، موتورهای جستجو ممکن است تصمیم بگیرند صفحات شما را ایندکس نکنند. نامعتبر بودن SSL یا Secure Sockets Layer یک پروتکل امنیتی است که برای برقراری ارتباط امن بین کاربر و سرور استفاده می شود. نداشتن یک گواهینامه SSL معتبر، ممکن است باعث ایندکس نشدن سایت شما شود و در نتیجه باعث کاهش رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو شود.
عدم ارسال سایت به ابزار وبمسترها:
اگر سایت شما به ابزار وبمسترها معرفی نشده باشد، ممکن است موتورهای جستجو صفحات شما را ایندکس نکنند. برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است سایت خود را به ابزار وبمسترها معرفی کنید. اتصال سایت به google search console تاثیر مثبت بسیار زیادی در سئو دارد. یکی از مزایای اتصال به وبمستر ها این است که شما می توانید خطاهای 404، خطاهای مرتبط به دسترسی صفحات ورودی را به شما نشان می دهد. حل مشکل این خطاها به بهبود رتبه ی شما کمک می کند.
در نهایت، برای جلوگیری از عدم ایندکس شدن صفحات سایت، بهتر است بهینه سازی مناسبی را انجام دهید و مطمئن شوید که تمامی عواملی که باعث عدم ایندکس شدن صفحات شما می شوند، رفع شده باشند.
مطالب مرتبط
Regex برای سئو رجکس در گوگل سرچ کنسول: راهنمایی برای Regular Expressions
Featured Snippets و رسیدن به رتبه صفر در گوگل
همه چیز در مورد جریمه گوگل, پنالتی,سندباکس,بلک لیست و افت رتبه
دیدگاهها
میشه لطفا منو راهنمایی کنید؟
مطالب سایتمو که تازه منتشر کردم، وقتی فچ (fetch) از گوگل هم میزنم ایندکس نمیشوند.
دلیلش چیه؟ ممنون میشم راهنماییم کنید