DMCA چیست ؟ قانون کپی رایت هزاره دیجیتال و کاربرد آن
DMCA (The Digital Millennium Copyright Act) که در زبان فارسی به معنای "قانون کپی رایت هزاره دیجیتال" میباشد و در سال 1988 توسط بیل کلینتون (رئیس جمهور سابق آمریکا) مورد بحث و بررسی قرار گرفت.هدف از قانون DMCA ایجاد یک نسخه به روز شده از قوانین کپی رایت برای مقابله با چالش های موجود در زمینه تنظیم محتوای دیجیتال بوده است.این قانون به دنبال محافظت و حمایت از حقوق صاحبان محتوا در دنیای دیجیتال میباشد و بر اساس پیمان کپی رایت سازمان جهانی مالکیت معنوی (WIPO) و پیمان WIPO Performance and Phonograms مطابقت دارد.این دوقانون را در سال 1996 در بیش از 50 کشور جهان به تصویب رسید.
کاربرد قانون DMCA
بر اساس این قانون هرگونه سواستفاده و کپی از محتوای دیجیتال بدون رعایت قوانین کپی رایت و ذکر منبع محتوا تخلف محسوب میشود.همچنین برا اساس قانون DMCA انتشار و یا استفاده از هرنوع ابزاری که باعث نقض قوانین کپی رایت و نسخه برداری یک محصول شود نیز تخلف محسوب میشود.با توجه به این موارد در هنگام انتشار یک محتوا دقت داشته باشید که محصول مورد نظر با استفاده از قوانین DMCA محافظت نشده باشد.در صورتی که خالق یک اثر به دلیل نقض قانون کپی رایت و حق نسخه برداری از شما شکایت نماید, عواقب خوشی در انتظار شما نخواهد بود.هرچند که اعمال این قانون در کشور ایران اصلا جدی گرفته نمیشود.اما این موضوع دلیل نمیشود که از لحاظ اخلاقی و وجدانی نیز حقوق خالق یک اثر ضایع و نقض شود.
نحوه گزارش یک محتوای کپی به گوگل
در صورتی که به هر نحوی مطلع شده اید که از محتوای صفحه وب شما بدون ذکر نام منبع و اجازه شما کپی برداری شده است, میتوانید این موضوع را به گوگل گزارش دهید تا در صورت اثبات ادعای شما سایت ورد نظر از نتایج گوگل حذف شود.علاوه بر حذف سایت کپی کننده از نتایج, این اتفاق برای سایت به عنوان یک نمره منفی محسوب شده و اعتماد گوگل نسبت به این سایت کم خواهد شد.مطمئنا این موضع در سئو سایت و رتبه بندی آن تاثیر گذار خواهد بود.
این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم : همه چیز در مورد جریمه گوگل, پنالتی,سندباکس,بلک لیست و افت رتبه
البته پروسه تایید گزارش و برخورد گوگل با سایت کپی کننده به این راحتی نیست و شما نمیتوانید از این روش به عنوان راهی برای از دور خارج کردن رقبای خود استفاده نمایید.در ادامه به بررسی مراحل حذف یک سایت کپی کار از نتایج گوگل خواهیم پرداخت.
- در مرحله نخست شما باید بتوانید ثابتکنید که محتوای مورد ادعا, توسط شما تولید شده است و یا حق کپی رایت آن در اختیار شما میباشد.
- قانون کپی رایت در دنیای وب برای سایت های با دامنه ir نیز اعمال میشود.(برخلاف شاخه های دیگر خلق یک اثر در ایران)
- ارسال گزارش از سوی شما, قطعا باعث حذف سایت کپی کار از نتایج نمیشود و امکان دارد گوگل سایت مورد نظر را در نتایج پایین آورده و شما را به جایگاه اصلیتان بازگرداند.
- دقت کنید گزارش DMCA باعث حذف کل سایت متخلف از نتایج گوگل نخواهد شد.این گزارش صفحه ای که در آن محتوای کپی وجود دارد را طرف برخورد خود قرار خواهد داد.
- در هنگام تکمیل فرم گزارش DMCA باید آدرس صفحه ای که در آن محتوای کپی وجود دارد را به گوگل معرفی کنید.
- در صورتی که فردی شما را محکوم به استفاده از محتوای کپی کند, میتوانید گزارش این محتوا رد Webmaster خود مشاهده نمایید.
- دقت کنید که گوگل علاوه بر استفاده از ربات های خود برای تشخیص کپی بودن یک محتوا از یک تیم انسانی نیز برای تایید این موضوع استفاده میکند.پس سعی کنید از دلایل خوبی برای اثبات ادعای خود استفاده کنید.
نحوه تکمیل فرم وارسال گزارش DMCA
برای شروع این پروسه ابتدا وارد ایمیل خود شوید و پس از به لینک Cpyright Removal مراجعه نمایید.باقی مراحل انجام این کار را به صورت تصویر برای شما در زیر آماده کرده ایم.
در انتهای مقاله اینفوگرافیکی را مشاهده خواید کرد که توسط تیم محتوا نویسی لرنو وب در مورد اهمیت قانون DMCA ترجمه شده است.در این اینفوگرافیک حالات مختلف در مورد استفاده از یک عکس را با توجه به قوانین کپی رایت توضیح داده شده است.
دیدگاهها
چه راههای برای اثبات است ؟ یکی از مهمترین آنها زمان ایندکس محتوا است . هر کس زودتر مطلب آن ثبت شده باشد یعنی نفر دوم که دیرتر ثبت شده کپی کرده است .
حال ممکن است سرعت ایندکس شما کمتر باشد بنابراین بهتر است مقالات خود را بلافاصله بعد از ساختن بصورت دستی از طریق کنسول گوگل ایندکس کنید تا مشکلی به وجود نیاید و حق همیشه با شما باشد .
به نظر من اگر کتاب شما نسخه چاپ شده انتشاراتی هست بهترین راه عرضه آن در نرم افزارهای کتابخوان مثل فیدیبو هست که در آنجا خیلی راحت تر جلوی این مشکلات گرفته می شود
چندتا مقاله نوشتم که متاسفانه کارفرما ازم دزدی کرد و پولم رو نداد. هرچند تقصیر خودم بود که قرارداد نبستم.
خودم سایت شخصی ندارم ولی مقالاتم رو در سایت ویرگول به عنوان نمونه کار میفرستادم. به نظرتون گوگل میتونه قانع بشه که این مقالات رو من نوشتم؟
در مورد شکایت نوشتید ولی در مورد دفاعیه چیزی ننوشتهاید. منظورم این است که وقتی از کسی به اشتباه شکایت میشود، یا دلیل شکایت را نمیداند، چه باید بکند؟ اصلا چطور میشود فهمید دلیل شکایت چه بوده؟ عکس بوده؟ متن بوده؟
سپاسگزارم