قرارداد nda یا عدم افشا اطلاعات چیست ؟
قرارداد nda چیست ؟ در قراردادهای (سئو ، تولید محتوا، طراحی سایت)
پیشتر صاحبان کسب وکار تا پیش از اجرای این قانون و قرارداد, نگران فاش شدن اطلاعات محرمانه خود توسط کارمندان و یا افرادی که به صورت فریلنسری پزوژه را برعهده میگیرند بودند تا اینکه سال 82 با تصویب قانون تجارت الکترونیکی قراردادی با نام Non-Disclosure Agreement که به مخفف آن را NDA میشود شکل گرفت .
NDA قرار دادی است که بین دو شخص حقوقی یا حقیقی بسته میشود تا دو طرف به راحتی بتوانند اطلاعات محرمانه را در جهت بکارگیری هدفی مشخص در اختیار یکدیگر قرار بدهند . تا از دسترس گروه سومی در امان باشد تا نتوانند از آن سوءاستفاده کنند .
اکثرا این قراردادها بین کارمندها با شرکت ها بسته میشود تا اطلاعاتی که در اختیار کارمند قرار میدهند مصون بماند تا ایده ها و حرکاتی که برای توسعه کسب وکارشان میخواهند انجام بدهند فاش نشود و هردو طرف به یکدیگر اعتماد کنند .
نکته ای که هنگام بسته شدن قرارداد nda باید با اطلاعات کامل بسته شود این است که ممکنه برخی افراد از آن سوء استفاده کنند و آنرا یک طرفه ببندند که موجب مشکلاتی برای طرف مقابل میشود .
قراردادهای عدم افشای اطلاعات اگرچه به طور قطعی از انتشار اطلاعات جلوگیری نمی کند اما عدم امضای آن، مجوز استفاده از آن اطلاعات را برای دیگران صادر می نماید.
البته این نکته نیز حائز اهمیت می باشد که بسیاری از کارهای فریلنسری شامل اطلاعات محرمانه نمی باشد بنابراین تنها مواقعی نسبت به عقد چنین قراردادهایی درخواست نمایید که اطلاعات ارائه شده در دسته اطلاعات محرمانه قرار داشته باشند زیرا برخی مجریان نسبت به پذیرش چنین تعهداتی امتناع می ورزند و ممکن است شما تعدادی از مجریان شایسته برای اجرای پروژه خود را از دست بدهید.
و اما سخن آخر با مجریان اینکه اگرچه به دلیل برخی مسائل همچون پرهیز از افزایش بروکراسی ها و تعهدات، برخی مجریان نسبت به عقد قرارداد عدم افشای اطلاعات، تمایل ندارند ولی خوب است بدانید کارفرمایانی که درخواست عقد چنین قراردادهایی را دارند نسبت به اجرا و اتمام پروژه های خود مصمم تر بوده و اعتماد به چنین کارفرمایانی راحت تر می باشد.
ولی در کل قرارداد nda قابل توجه است چون موجب میشود هر دو طرف به راحتی به یکدیگر اعتماد کنند وهم از بابت درز کردن اطلاعات محرمانه شرکت به بیرون از محیط کار جلوگیری میکند و این موجب پیشرفت شغلی و روابط در یک هدف مشخص میشود .
شما ممکن است استفاده از قرارداد NDA را در موارد زیر در نظر بگیرید:
وارد رابطه تجاری جدیدی شوید که در آن اطلاعات مربوط به مالکیت معنوی کسب و کار خود را به اشتراک بگذارید.
وارد بحث در مورد سرمایه گذاری در کسب و کار خود شوید.
استخدام کارکنانی که به اطلاعات محرمانه و اختصاصی دسترسی خواهند داشت.
حل اختلاف با یک کارمند یا مدیر سابق
هنگام همکاری در پروژه با یک شرکت یا طرف های خارجی دیگر
برای محافظت از مالکیت معنوی مانند فرمول های شیمیایی ، طراحی فنی یا الگوریتم ها.
با این وجود ، دلایل مختلف دیگری وجود دارد که ممکن است بخواهید قرارداد NDA را تنظیم کنید یا کسب و کار دیگری از شما بخواهد که وارد یک قرارداد NDA شود. قرارداد NDA همیشه توافقی مستقل نیست و بسیاری از آنها شامل تعهدات غیر محرمانه است که در اسناد یا قراردادهای بزرگتر حاکم بر یک ترتیب گسترده تر مانند قرارداد کار یا قرارداد تأمین خدمات گنجانده شده است.
مقاله های مرتبط
دیدگاهها
چه جوری میخوای طرف مقابلو ازش خسارت بگیری؟