لغت نامه سئو و اصطلاحات سئو و واژه نامه سئو
- لغت نامه سئو و اصطلاحات سئو و واژه نامه سئو
- اگر شروع به آموختن سئو کرده باشید ممکن است با واژه هایی روبرو شوید که برایتان غریبه باشد ممکن است برخی از این واژه ها مستقیما به سئو مرتبط باشد و برخی هم از سایر مفاهیم آی تی باشند ولی در آموزش های سئو آورده شده باشند . بنابراین ما چیزهایی که به ذهنمان می رسید که به کار شما می آید در این واژه نامه جمع آوری کردیم .
ال اس آی LSI
lsi مخفف latent semantic indexing به معنای ایندکس کردن معانی پنهان است . یعنی اگر شما یک کلمه کلیدی در عنوان یا صفحه به کار برده اید مانند خرید موبایل . گوگل بتواند شما را با جستجوی کلمه فروش گوشی که هم معنی کلمه استفاده شده شماست هم در نتایج جستجو نمایش دهد .
آدرس صفحه url
به آدرس کامل صفحه مورد نظر شما می گویند که در فارسی اصطلاحا لینک سایت هم گفته می شود برای مثال:
http://lernoweb.com/seo
اس ای آر پی SERP
SERP مخفف عبارت search engine results page می باشد . وقتی کلمه ای را در گوگل جستجو می کنید و یک لیست از سایتها برای شما به نمایش می گذارد به آن لیست serp می گویند .
اسکیما Schema
کد های نشانه گذاری اسکیما به گوگل کمک میکنند تا درک بهتری از محتوای سایتها پیدا کنند و بتواند نتایج بهتری را برای کاربران نمایش دهند. شما می توانید این کدهای ساختاری را درون محتوای خود قرار دهید تا گوگل بتواند مفهوم محتوای شمارو درک کند . برای یادگیری کدهای اسکیما به سایت آن به آدرس زیر مراجعه کنید.
انکر تکست Anchor Text
وقتی شما آدرس مورد نظرتان را با کلمه کلیدی لینک می کنید به این لینک انکر تکست می گویند .
ای اچ رفز Ahrefs
Ahrefs یک سایت و یک ابزار قوی و معروف خارجی برای سئو است که اکانت آن پولی می باشد و امکانات فراوانی دارد.البته برخی امکانات رایگان هم دارد برای مشاهده سایت به لینک زیر مراجعه کنید.
ای ای تی EAT
EAT یک اصطلاح در سئو است و مخفف سه کلمه Authority، Trust ,Expertise است. که به معنی تخصص داشتن , معتمد بودن , و قدرت داشتن است . بر اساس این سه معیار کیفیت وب سایت و محتوای شما را بررسی می کنند . که چقدر شما در آن محتوا متخصص هستید . چقدر سایت مورد اعتمادی در گوگل هستید و چقدر سایت شما قدرتمند است .
ایندکس Index
ایندکس یا همان فهرست اصلاحی در سئو است به این معنی که وقتی می گویند سایت شما در گوگل ایندکس شده یعنی گوگل آدرس شما یا صفحات شما را خوانده است و در نتایج جستجو به نمایش درآورده است . برای اینکه بتوانید تمام صفحات ایندکس شده سایت خودتان را ببینید در باکس جستجوی گوگل عبارت زیر را بگذارید و به جای yourdomain نام دامنه خودتان را وارد کنید.
site:yourdomain.com
بک لینک Backlink
وقتی سایت شما توسط سایتها و صفحات اینترنتی دیگر لینک می شوند یعنی سایت شما بک لینک دریافت کرده است . بنابراین بک لینک یعنی لینک های دریافتی شما از سایتها و صفحات خارجی دیگر غیر از سایت خودتان
پنالتی penalty
وقتی سایت شما از نتایج گوگل حذف می شود یا خیلی افت می کند اصطلاحا می گویند شما دچار پنالتی یا جریمه گوگل شده اید .
لینکهای شبکه ای pbn
اصطلاح PBN مخفف Private Blog Network است . ترجمه کلمه ای آن می شود شبکه بلاگ های خصوصی . خب این به چه معناست ؟ وقتی شما شروع می کنید به ایجاد سایت ها و وبلاگ ها و آن ها را به هم لینک می کنید تا در نهایت برای سایت اصلی خودتان بک لینک بگیرید شما یک pbn ساخته اید که اگر غیر حرفه ای ساخته شود و گوگل متوجه غیر طبیعی بودن آن شود سایت شما جریمه می شود .
پیشنهاد جستجو feature snippet
معمولا یک پاسخ برای جستجوی کلمه شماست که بالاتر از همه نتایج قرار می گیرد و مستقیما پاسخی برای درخواست شماست . گوگل این پاسخ را از یک سایت دیگر دریافت می کند و به شما نشان می دهد و نیازی نیست اصلا روی سایت دیگری در نتایج کلیک کنید . این پیشنهاد گوگل می تواند متن , عکس , نمودار یا هرچیزی باشد . مثلا اگر در گوگل فارسی روپیه هند را جستجو کنید در همان بالای نتایج قیمت روپیه هند به ریال ایران نمایش داده می شود.
تازگی freshness
تازگی سایت یا محتوا بر اساس الگوریتم تازگی گوگل می تواند تاثیر خیلی خوبی در سئو سایت شما داشته باشد . شما با درج محتوای جدید یا بروزرسانی محتواهای قبلی می توانید این تازگی را حفظ کنید.
تبلیغات گوگل - ادوردز Adwords
گوگل ادوردز یا تبلیغات گوگل یکی از خدمات گوگل است. بطور ساده شما یا سئوی خوبی برای یک کلمه خاص دارید و رتبه خوبی بدست میاورید و یا به گوگل پول می دهید تا شما را در یک کلمه خاص در صدر نتایج جستجو نشان دهد . به این خدمت , ادوردز یا گوگل ادز می گویند .
توضیحات متا Meta description
توضیحات متا یک توضیح کوتاه در مورد صفحه شماست . شما می توانید در حد یکی دو خط در مورد مقاله توضیح دهید و اگر متا دقیق و مرتبط درج شده باشد در نتایج گوگل نمایش داده می شود . اینکه طول متا چقدر باشد می توانید اینجا را بخوانید .
جی تی متریکس GTmetrix
یک ابزار است برای اینکه شما بتوانید سرعت لود سایت خود را در آن بررسی کنید . برای مشاهده سایت به آدرس زیر مراجعه کنید.
خطای 404 404 Erorr
وقتی صفحه یا آدرسی که قبلا در سایت شما وجود داشته و الان وجود ندارد یا حذف شده یا آدرس آن تغییر کرده کاربر هنگام مواجهه به آن صفحه با خطای 404 روبرو می شود . خطاهای 404 می توانند برای سئوی سایت شما مضر باشند و حتما باید نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کنید
دامنه Domain
دامنه در حقیقت نام وب سایت شماست مثلا lernoweb.com یا google.com . که شامل دو بخش است نام دامنه و پسوند دامنه . پسوند دامنه می تواند ملی ir یا جهانی و سایر پسوند ها باشد . این که دامنه چقدر قدیمی باشد یا برای چند سال آینده تمدید شده باشد می تواند روی سئو تاثیر کمی داشته باشد .
دومین آتوریتی Domain Authority
دومین آتوریتی یک نمره برای سئوی کل سایت شماست که توسط سایت moz بر اساس معیارهای سئو در نظر گرفته می شود و بین 1 تا 100 است . برای چک این رتبه کافی است در گوگل سرچ کنیدcheck Domain Authority
دیزاوو Disavow
یک ابزار در گوگل است که کمک می کند بک لینک های مشکوک که توسط خودتان یا دیگران ایجاد شده و مطمئن هستید برای سایت شما مضر است , نادیده گرفته شوند . برای مشاهده این بخش به لینک زیر مراجعه کنید.
https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main
رقص گوگل Google Dance
برخی از نظریه پردازان سئو می گویند احتمالا گوگل برای بررسی بیشتر رفتار کاربران گاهی اوقات یک تغییر کوچکی در نتایج می دهد . مثلا اگر قبلا رتبه یک در یک کلمه بوده اید شما را به رتبه 2 می آورد تا ببیند کاربران به سایت شما می آیند فقط برای اینکه رتبه یک هستید یا نه آنقدر خوب هستید که اگر دوم یا سوم هم باشید بازهم روی شما کلیک می کنند .
ریچ اسنیپت Rich snippet
ریچ اسنیپت با داده های نشانه گذاری شده کمک می کند تا گوگل بتواند نتایج شما را بهتر درک کند و بفهمد . برای این کار می توانید از کدهای اسکیما کمک بگیرید .
ریدایرکت Redirect
ریدایرکت چیزی شبیه دایورت تلفن هست . مثلا اگر شما لینک 1 را روی 2 ریدایرکت کنید مثلا وقتی کسی lernoweb.com/1 را زد lernoweb.com/2 بالا بیاید . ما چندین مدل ریدایرکت داریم اگر نیاز شد لینکی را ریدایرکت کنید و خواستید اعتبار آن در گوگل به لینک جدید منتقل شود باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید . نحوه نوشتن این کد در فایل .htaccess در هاست به این شکل است:
Redirect 301 /oldurl http://lernoweb.com/new-url
زمان صفحه Time on page
زمانی که کاربر در صفحه سایت شما می ماند را time on page می گویند که مسلما هر چقدر زمان بیشتری در سایت شما سپری کند برای سئوی سایت شما بهتر است .
سرچ کنسول search console
یک ابزار بسیار مهم در گوگل است برای مدیریت و کنترل سایت شما در گوگل . قبلا این ابزار با نام google webmaster کار می کرد.
سرعت سایت site speed
منظور از این فاکتور میزان زمانی است که طول می کشد تا سایت شما کامل لود شود و هرچقدر این زمان کمتر باشد سایت شما سریعتر است . سرعت یکی از فاکتور های مهم در سئو به شمار می رود.عواملی چون حجم صفحات - عکسها و کدها , سرعت هاست و ... روی سرعت صفحات تاثیرگذارند.
سندباکس گوگل sandbox
سندباکس جایی است که گوگل در نظر میگیرد برای سایتهای تازه تاسیس . و معمولا در همان ماه اول شروع خیلی این سایتها را در نتایج نمایش نمی دهد تا از کیفیت محتوای آنها مطمئن شود .
سی تی آر CTR
به درصد کلیک نسبت به نمایش در جستجوهای گوگل سی تی آر می گویند برای مثال شما در نتایج جستجوی کلمه خرید موبایل در صفحه اول نتیجه سوم هستید و در این جستجو ها سایت شما در طول یکماه 1000 بار به کاربر نمایش داده شده و کاربران 500 بار روی سایت شما کلیک کردند . بنابراین می توان گفت سی تی آر سایت شما 50درصد است .
سیستم مدیریت محتوا CMS
در گذشته برای طراحی سایت ها از برنامه نویسی استفاده میشد اگر شما نیاز داشتید که سایتی داشته باشید باید حتماً کد نویسی بلد بودید ولی با آمدن سی ام اس ها شما این امکان را دارید که بدون نیاز به برنامه نویسی بتوانید سایت مورد نظر خود را راه اندازی کنید سی ام اس مخفف کلمه content management system است که معادل فارسی آن سیستم مدیریت محتوا است مثل یک نرمافزار می ماند که با نصب آن روی هاست شما می توانید یک وب سایت داشته باشید. وردپرس و جوملا نمونه ای از سی ام اس های معروف هستند.
سئو SEO
seo مخفف search engine optimization یا بهینه سازی برای موتور های جستجو است بدین معنی است که شما سایت خود را با قوانین گوگل یا سایر موتورهای جستجو بهینه کنید تا در نتایج جستجو رتبه های بهتری داشته باشید
سئو خارجی Off page Seo
به کلیه فعالیت های سئو که بیرون از سایت انجام میشوند و نیازی ندارند برای انجام این فعالیت ها وارد پنل سایت شما شوند سئوی خارجی گفته می شود برای مثال لینک سازی برندسازی و تبلیغات میتواند از فعالیتهای سئوی خارجی باشد
سئو داخلی On page Seo
به کل رامی توان سئو داخلی نامید برای مثال نوشتن یک محتوای خوب درج متا و درج تصویر مناسب را می توان سئو داخلی نامید
سئو کلاه خاکستری Gray Hat Seo
گوگل اعلام کرده است که شما حق ندارید هیچگونه فعالیتی برای سئو سایت خود انجام دهید مخصوصا در سئوی خارجی واستفاذه از روش های فریب گوگل. این بدین معنی است که ما چیزی تحت عنوان سئو کلاه سفید نداریم و تمام فعالیتهای که منجر به افزایش رتبه شوند از طرف گوگل اصولی به حساب نمی آیند و گوگل معتقد است شما باید سایت خوبی باشید و ما خودمان شما را در نتایج بالا می آوریم نه اینکه شما کاری کنید تا بالا بیاید. بعضی از فعالیت های سئو خیلی مشخص است که غیر اصولی است اما اگر شما بتوانید کارهای خلاف گفته های گوگل را طوری انجام دهید که طبیعی به نظر برسد آنگاه می توان گفت که این یک کار شما یک سئو کلاه خاکستری است.
سئو کلاه سیاه Black Hat Seo
به یک سری فعالیت ها که منجر به افزایش رتبه شما در گوگل و معمولاً در یک زمان کم می شود و کاملاً خلاف قوانین گوگل است سئو کلاه سیاه می گویند.
سئو محلی Local Seo
گوگل حدود چند سال پیش تغییراتی در نتایج جستجو بر اساس موقعیت های جغرافیایی ایجاد کرد. طبق این تغییرات اگر کلمه جستجو شده مرتبط با محل زندگی باشد گوگل نتایج را در اطراف شما به نمایش در میاورد. فرض کنید شما کلمه رستوران را در گوگل جستجو می کنید و شما در تهران زندگی می کنید بنابراین نیازی ندارید رستوران های شهر دیگری را ببینید و گوگل این را متوجه میشود بنابراین سایتهای رستورانهایی را برای شما به نمایش در می آورد که فقط در تهران یا در اطراف محل زندگی شما باشند. سئو محلی هم منجر به رقابت سایتهای محلی شد و هم رقابت نتایج جستجو در مکان ها که در گوگل مپ ثبت هستند.
سئو منفی Negative Seo
هنگامی که رقبا با ایجاد بک لینک های اسپم یا سئو خارجی غیر اصولی سایت شما را دچار جریمه کنند اصطلاحاً گفته می شود سئو منفی انجام شده است .
صفحه فرود Landing page
صفحه ای از سایت شما که کاربر به آن وارد می شود صفحه فرود یا لندینگ پیج گفته می شود معمولاً در هنگام تبلیغات یا سئو سعی می کنند صفحه ای که کاربر قرار است به آن وارد شود را از هر نظر آماده می کنند تا بالاترین جذب مشتری را داشته باشد.
عنوان صفحه Title
عنوان صفحه یا عنوان مقاله همان عنوانی است که در بالای مرورگر و یا بالای مطلب به شما نمایش داده می شود عنوان در سئو بسیار پر اهمیت است و شما بهتر است کلمه کلیدی خود را حتماً در عنوان جای دهید
فاکتورهای رفتاری Behavioral signal
فاکتورهایی در سئو که بر اساس رفتار کاربر در نظر گرفته شده اند را فاکتورهای رفتاری می گویند برای مثال کاربران شما چه اندازه در سایت شما باقی می مانند چندین صفحه را باز می کنند و دوباره چه زمانی به سایت شما بر می گردند هرچقدر این رفتارها به نسبت سایت شما صمیمانه تر باشد نشان می دهد سایت شما برای کاربران محبوب تر است و در سئو هم تاثیر خوبی دارد.
قانون حق چاپ هزاره دیجیتال DMCA
dmca یک مرجع برای نظارت بر قانون کپی رایت است که شما می توانید از آن استفاده کنید هنگامی که یک وبسایت دیگر مطلبی از سایت شما را کپی کرده باشد و شما را هم به عنوان منبع ذکر نکرده باشد پس از گزارش dmca سایت شما و سایت شخص کپی کننده را بررسی می کند و در صورتی که تایید شود آن وبسایت مطلب شما را کپی کرده است آن صفحه کپی شده آن وب سایت از نتایج گوگل حذف می گردد
کاربر برگشتی Returning user
کاربر برگشتی کاربری است که پس از مراجعه به وب سایت شما چند روز بعد دوباره به وبسایت شما برمیگردد و به نوعی یک کاربر وفادار است و هنگامی که تعداد کاربران برگشتی سایت شما بیشتر باشد این برای فاکتورهای رفتاری شما و در نتیجه سئوی سایت شما بهتر است.
کاربر پسندی User friendly
همانطور که از اسم آن مشخص است معنی آن این است که چقدر وب سایت شما توسط کاربر پسندیده می شود تا می توانید سایت خود را به نوعی طراحی و آماده سازی کنید که کاربر در آن احساس راحتی کند و تمام بخش های لازم برای آن قابل دسترس باشد و جذابیت داشته باشد.
کرال - خزش Crawl
هنگامی که خزنده گوگل سایت شما رو یا صفحه از سایت شما رو دانلود میکند برای پردازش به آن خزش یا کرال گفته میشود
الکسا Alexa
الکسا وب سایتی است برای رده بندی وب سایت ها در جهان این وب سایت بر اساس بازدید وب سایت ها رتبه بندی را انجام می دهد چون به صورت رده بندی است بنابراین هر چقدر رتبه شما کمتر باشد شما الکسای بهتری دارید .
برای مشاهده رتبه خود در سایت الکسا می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:
www.alexa.com/siteinfo
در حال حاضر این وب سایت تعطیل شده است و نمونه مشابه آن سایت سیمیلار وب است.
کلاکنیگ Cloaking
یک تکنیک کلاه سیاه است که مدیران سایتها با این تکنیک سعی می کنند ربات های گوگل را تشخیص دهند و یک محتوای سئویی متفاوت به آنها نشان دهند . یعنی محتوایی که کاربر می بیند با محتوایی که موتور جستجو می بیند متفاوت است .
کلمات کلیدی عبارتی یا بلند Long Tail Keywords
کلمات کلیدی بلند یا عبارت های کلیدی به کیوردهایی گفته میشود که معمولاً به صورت یک جمله و یا عبارت بلند هستند با توجه به رشد الگوریتم ها و تشخیص ارتباط معنایی برای به دست آوردن رتبه بهتر و سریعتر در نتایج گوگل بهتر است از این عبارات کلیدی استفاده کنید.
کلمه کلیدی Keyword
کلمه کلیدی کلمه یا عبارتی است که ما به عنوان هدف در یک صفحه در نظر میگیریم. برای مثال ما فروشنده گوشی موبایل هستیم. در یک بخش از وبسایت خود اقدام به فروش گوشی های سامسونگ میکنیم. ما وظیفه داریم تحلیل کنیم کاربر چه کلمه ای را جستجو می کند تا به صفحه سایت ما برسد. می توان گفت کلمه خرید گوشی سامسونگ برای این صفحه کلمه مناسبی است بنابراین خرید گوشی سامسونگ کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی صفحه وب سایت شماست.
کلمه کلیدی برند Branded Keyword
کلمات کلیدی برند همانطور که از اسمش مشخص است به این شکل است که شما برند خود را به عنوان کلمه کلیدی در نظر گرفته و در لینک سازی استفاده کنید بیشتر از این واژه در همان لینک سازی استفاده می شود برای اینکه بتوانیم نشان دهیم برند ما برند شناخته شده و محبوبی است.
کلمه کلیدی بیش از حد Keyword Stuffing
استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یکی از تکنیک هایی بود که در گذشته انجام میشد و ممکن است الان هم توسط اشخاصی انجام شود این تکنیک به عنوان یکی از روش های نادرست درسئو یاد می شود که می تواند برای سئو سایت شما مضر باشد. کلمات کلیدی در محتوای شما نباید بیش از سه چهار بار تکرار نشود مگر اینکه واقعاً نیاز باشد که استفاده شود.
کنونیکال Canoncial
وقتی ما چندین صفحه مشابه و تکراری برای یک عنوان خاص داریم با استفاده از این تگ می توانیم مشخص کنیم که کدام مهمتر است و گوگل باید کدام را در نظر بگیرید . چون سی ام اس ها ممکن است آدرس های متفاوتی برای یک صفحه ایجاد کنند این تگ خیلی مفید است تا جلوی ایجاد صفحات تکراری را بگیرد .
گواهی اس اس ال SSL
گواهی اس اس ال یک گواهی برای رمزنگاری و ایجاد امنیت برای وب سایت شماست این گواهی آدرس وب سایت شما را از پروتکل http به https تغییر می دهد. این گواهی می تواند روی رتبه سئوی شما هم تاثیر داشته باشد.
الگوریتم های گوگل Google algorithms
اصطلاحی که در گوگل تحت عنوان الگوریتم های گوگل خوانده می شوند معمولاً کد ها، دستورالعمل ها یا همان الگوریتم هایی هستند که در روند رتبه بندی سئو در نتایج تاثیر گذارند .هر بار که گوگل الگوریتم های خود را تغییر می دهد سعی می کند نسبت به پیدا کردن نتایج مناسبتر برای کاربر بهبود پیدا کند این الگوریتم ها نام های متفاوتی دارند که بعضا توسط خود گوگل یا توسط مراجع سئو نامگذاری شدند از معروفترین های آنها می توان الگوریتم پاندا و پنگوئن را نام برد .
گوگل انالیتیکس Google Analytics
گوگل آنالیتیکس یک ابزاری است که توسط گوگل ساخته شده است و برای بررسی و تحلیل آمارهای وب سایت شما ایجاد گردیده است. برای اتصال به گوگل آنالیتیکس نیاز است که شما در این سایت ثبت نام کنید وب سایت خود را ثبت کنید و کدی که گوگل می دهد را در سایت خود اضافه کنید. این ابزار می تواند آمارهای بسیار دقیقی در مورد کاربران شما به شما ارائه کند. از لینک زیر می توانید وارد این ابزار شوید.
https://analytics.google.com/analytics/web/
گوگل ترند Google Trends
گوگل ترندز . ابزاری است که می توانید از آن استفاده کنید برای اینکه متوجه بشوید روند رشد یک کلمه در جستجوی نتایج گوگل به چه صورت بوده است این ابزار معمولاً عدد خاصی به شما نمی دهد ولی وقتی یک کلمه کلیدی داشته باشید که عدد خاصی را در مورد تعداد جستجوی ماهانه آن بدانید می توانید در کنار یک کلمه دیگر به صورت مقایسه ای قرار دهید تا متوجه بشوید کلمه مورد نظرتان به صورت ماهانه و تقریبی چقدر جستجو دارد.
https://trends.google.com/trends/
گوگل وبمستر Google webmasters
گوگل وبمستر همان نام قدیمی سرچ کنسول است و ابزار بسیار مهمی برای ارتباط بین سایت شما و گوگل و کنترل و تنظیمات سایت شما در گوگل است . و از لینک زیر در دسترس است.
https://google.com/webmasters
لینک خارجی External link
لینک خارجی یا همان اصطلاحا بک لینک به لینک های گفته می شود که از سایتهای دیگر به سایت شما داده میشود .معمولاً هر چقدر تعداد این لینک های خارجی بالاتر و کیفیت بهتری داشته باشند وب سایت شما در نتایج بهتری قرار خواهد گرفت
لینک داخلی Internal link
لینک داخلی به لینکهای گفته می شود که از داخل سایت خودتان به سایر صفحات داده میشود لینک سازی داخلی خیلی خوب میتواند تاثیر زیادی روی بازدید بهتر و در نتیجه سئوی بهتر داشته باشد
لینک سازی عمیق Deep Linking
به طور خلاصه ساخت لینکهای متنوع برای صفحات متنوع را deep linking می گویند. اینکه شما سعی کنید به جای اینکه فقط یک کلمه کلیدی را به صفحه اصلی لینک کنید برای سایر صفحات خود هم با کلمات متنوع لینک بسازید تا طبیعی تر هم به نظر برسید.
لینک شکسته Broken Links
لینک های شکسته به لینکهایی گفته می شود که از سایتهای دیگر یا از داخل سایت خودتان به صفحات شما داده شده باشد ولی این صفحات الان وجود نداشته باشند یا دچار مشکل باشند و در نهایت این لینک ها به صفحات شما متصل نشود معمولاً میتوان گفت لینکهایی که به صفحات ۴۰۴ داده می شوند همین لینک های شکسته است
لینک نوفالو Nofollow link
لینک های نوفالو لینک هایی هستند که به ربات گوگل اعلام می کنند که آنها را دنبال نکنند گفته شده است که این لینکها به طور مستقیم روی سئو تاثیری ندارند ولی بعضیها میگویند میتواند تاثیر کمی داشته باشد . به هر حال تاثیر آنها به هیچ وجه قابل مقایسه با لینک های مستقیم و فالو نیست.
ماز Moz
سایت ماز یا اصطلاحا در ایران بعضی موز می گویند یکی از بزرگترین مراجع سئو است که ابزارهای بسیار قدرتمندی را در اختیار مدیران سایت ها قرار می دهد و آموزش های بسیار مفیدی هم دارد. آدرس آن در خط پایین درج شده است و میتوانید اینجا را کلیک کنید .
moz.com
متن جایگزین ALT
آلت یا متن جایگزین به انگلیسی alternate text متنی است که معمولاً در تگ عکس ها قرار داده می شود که اگر عکس بارگزاری نشود این متن به جای آن نمایش داده شود. این متن می تواند توضیح خوبی برای آن عکس باشد و بر اساس این متن عکس در نتایج جستجو نمایش داده شود . این متن های جایگزین می تواند تاثیر خوبی در سئو سایت شما داشته باشد.
محتوا Content
محتوا همانطور که از نامش مشخص است معمولاً به محتویات یک صفحه یا مقاله گفته میشود .محتوا در سئو اهمیت بسیار بالایی دارد. در نهایت بعد از جستجو کاربر قرار است با این محتوای شما مواجه شود. پس اهمیت بسیار بالایی دارد که کیفیت محتوا بالا باشد تا هم کاربر راضی باشد و هم در نهایت سئو بهتری داشته باشید.
محتوا پادشاه است Content is king
محتوا پادشاه است یک اصطلاح در سئو است و به این موضوع تاکید دارد که هر چقدر شما محتوای بهتری داشته باشید در نهایت سایت بهتر و سئوی بهتری دارید . ولی خیلی ها مخالف این موضوع هستند و معتقدند این شعار بیشتر توسط خود گوگل ساخته شده است تا شما را ترغیب کند که به جای انجام دادن کارهای غیر طبیعی یا سئوی خارجی بیشتر به تولید محتوای با کیفیت بپردازید.
محتوای تکراری Duplicate Content
معمولا به مطالب تکراری در سایت گفته می شود . شاید با خودتان بگویید ما هیچ وقت محتوای تکراری تولید نمی کنیم چرا همچین چیزی اصلا باید وجود داشته باشد . مساله این است که شما تولید نمی کنید اما سایتهای داینامیک و سی ام اس ها یک مشکلی دارند و معمولا برای هر صفحه چند آدرس می سازند . بنابراین شما با تنظیمات خاص و ایجاد ریدایرکتهای درست بهتر است نسبت به حذف صفحات تکراری بپردازید .
محتوای همیشه سبز Evergreen content
محتوایی است که کهنه نمی شود و همیشه تازه می ماند . این محتواها خیلی به زمان وابسته نیست . مثلا فرض کنید کسی در گوگل جستجو کند قانون نیوتون . این قانون همیشه ثابت است و تفاوتی نمی کند محتوا چه زمانی تولید شده باشد . اما ممکن است کسی جستجو کند بهترین آهنگ های امسال 99 . خب این محتوا بیشتر در همان سال 99 طالب دارد و پس از مدتی دیگر خیلی طرفدار ندارد .
مزرعه محتوا Content farm
مزرعه محتوا به سایت ها و وبلاگ های گفته میشود که با تولید انبوه محتواهای کپی و یا دستکاری شده در جهت ایجاد تقلب در سئو ساخته می شوند . در صورتی این وب سایت ها خیلی غیر طبیعی با چند توسط گوگل شناسایی و به عنوان اسپم در نظر گرفته خواهد شد.
مناسب برای موبایل Mobile Freindly
موبایل فرندلی یا همان مناسب بودن برای موبایل به سایتهای گفته میشود که برای موبایل مناسب هستند و کاربر به راحتی می تواند این وب سایت را بدون هیچ مشکلی در موبایل خود مشاهده کند. از این قسمت از سایت گوگل می توانید موبایل فرندلی بودن سایت خود را چک کنید.
https://search.google.com/test/mobile-friendly
میزبانی وب Host
میزبانی وب بطور عامیانه می توان گفت شبیه به هارد کامپیوتر شماست . شما برای اینکه بتوانید یک وب سایت را در اینترنت بالا بیاورید نیاز به دامنه که اسم سایت است و یک فضا برای ذخیره کردن کدها و عکسها و فایلها دارید .این که هاست شما هاست خوبی باشد قطعی وصلی نداشته باشد و سرعت بالایی داشته باشد در سئوی سایت شماهم موثر است .
نرخ تبدیل Convert rate
نرخ تبدیل در مفاهیم زیادی به کار گرفته می شود. می تواند در سئو یا مارکتینگ استفاده شود و برای هر کدام کاربرد داشته باشد. در جستجوهای گوگل نرخ تبدیل می تواند تعداد کاربرانی که یک کلمه را جستجو کردند و وارد وبسایت شما شدند در نهایت تبدیل به کاربر شما شدند در نظر گرفته شود. در بازاریابی می تواند بدین معنی باشد که شما از طریق تبلیغات هزار نفر را وارد سایت خود کرده اید و از این هزار نفر ۱۰ نفر محصول شما را خریداری کردند می توان گفت یک درصد از کاربران تبدیل به مشتری شدند و نرخ تبدیل این وب سایت یک درصد بوده است.
نرخ فرار Bounce rate
بانس ریت یا نرخ فرار رامی توان به میزان کاربرانی که وارد سایت شما شده اند و بدون این که صفحه دیگری را مشاهده کنند از سایت شما خارج شده اند در نظر گرفت. برای مثال اگر صد نفر از گوگل وارد سایت شما شوند و ۶۰ نفر آنها بدون اینکه صفحه دیگری را مشاهده کنند سایت را ببندند و خارج شوند می توان گفت که نرخ فرار وب سایت شما ۶۰ درصد می باشد.
نمره اسپم Spam Score
نمره اسپم یک معیار در ابزار moz است که توسط سایت ماز معمولاً بررسی می گردد و بر اساس کارهای غیر طبیعی شما در سئو خصوصا لینک سازی های غیر طبیعی داده می شود. و هر چقدر این نمره بالاتر باشد یعنی سایت شما غیر طبیعی تر است و موتورهای جستجو احتمالاً اعتماد کمتری به وبسایت شما دارند.
نمره اعتماد Trust Score
نمره اعتماد هم یک معیار توسط ابزارهای تحلیل سئو است که بر اساس میزان محبوبیت و اصولی کار کردن وب سایت ها در نظر گرفته می شود و به این معنی است که موتور جستجو چقدر به سایت شما اعتماد دارد. در گوگل هر چقدر اعتماد بالاتر باشد کار برای سایت شما راحت تر است و می توانید رتبه های بهتری را بگیرید.
واکنش گرا Responsive
ریسپانسیو و واکنش گرا بودن یک وب سایت به این معنی است که سایز قالب و صفحات یک وب سایت بتواند بر اساس سایز صفحه نمایش کاربر که حالا می تواند لپتاپ کامپیوتر یا گوشی باشد تغییر کند. این طراحی نه تنها می تواند روی رتبه سایت شما تاثیر گذار باشد باعث جذب بیشتر رضایت کاربر هم میشود.
یوست Yoast
یوست یک افزونه در وردپرس است که معمولاً در هنگام نوشتن محتوا و ساخت صفحات به شما کمک میکند تا نکات سئو را رعایت کنید. به نظر من بهتر است شما سئو را اصولی یاد بگیرید و بدون استفاده از این نرم افزار ها کار خود را پیش ببرید. برای دریافت آموزش سبز شدن محتوا در یوست اینجا را کلیک کنید .
قرارداد عدم افشااطلاعات NDA
قرار دادی است که بین دو شخص حقوقی یا حقیقی بسته میشود تا دو طرف به راحتی بتوانند اطلاعات محرمانه را در جهت بکارگیری هدفی مشخص در اختیار یکدیگر قرار بدهند . تا از دسترس گروه سومی در امان باشد تا نتوانند از آن سوءاستفاده کنند .
صفحه ورود door way page
وقتی شما روی نتیجه ای از نتایج گوگل کلیک میکنید و وارد صفحه ای بی ارتباط ولی پراز کلمات کلیدی میشوید و برای شما محتوای اسپم نمایش داده میشود و بلافاصله به صفحه ی مورد نظر میروید به این حرکت doorway page میگویند. (که یک نوع تکنیک کلاه سیاه است)
دیدگاهها